Русија

Руске пасоше добило више од милион и по становника нових територија

Шеф државе је наложио да се Доњецка Народна Република, Луганска Народна република, Запорошка и Херсонска област интегришу у јединствен економски, правни, образовни, културни простор наше земље, поручио је руски премијер Михаил Мишустин
Руске пасоше добило више од милион и по становника нових територијаwww.globallookpress.com © Nikolay Gyngazov

Више од 1,5 милиона људи који живе на новим руским територијама добило је руски пасош од октобра 2022. године, изјавио је руски премијер Михаил Мишустин.

Он је позвао да се у интересу ових грађана осигура координисан тимски рад на свим нивоима власти, како би циљеви који су постављени програмом били испуњени, пренео је Интерфакс.

Мишустин је одржао стратешку седницу "Интеграција нових региона".

"Шеф државе је наложио да се Доњецка Народна Република, Луганска Народна република, Запорошка и Херсонска област интегришу у јединствен економски, правни, образовни, културни простор наше земље и доведу на сверуски ниво у наредних осам година. То је главна смерница нашег рада", рекао је руски премијер отварајући седницу.

Мишустин је подсетио да је влада израдила програм социо-економског развоја ових региона, у којем су посебно истакнуте мере за очување радних места, покретање додатних капацитета и даља подршку различитим секторима привреде.

Он је навео да је у будућности "пољопривредни сектор у стању да постане један од главних покретача развоја и запошљавања, пре свега у Херсонској и Запорошкој области".

image