Русија

Кадиров о нападу дроновима: Увести ванредно стање у Русији

"Ми штитимо наше грађане и нема потребе да угађамо и попуштамо", истакао је Кадиров
Кадиров о нападу дроновима: Увести ванредно стање у Русијиwww.globallookpress.com © © Ministry of Culture Russia

Лидер Чеченске Републике Рамзан Кадиров сматра да би у Русији требало да буде проглашено ванредно стање  након напада дроновима на Москву објавио на свом Телеграм каналу да би у .

"Сматрам да је неопходно да се прогласи ванредно стање у Русији и да се искористе сва борбена средства намењена за то како би се од‌једном очистила цела ова терористичка ћелија. Сматрам да би требало да се користе термини 'украјинска војска и украјински политичари', већ уместо тога - само терористи", написао је Кадиров, пренеле су "РИА Новости".

Додао је да напад беспилотних летелица на Москву нема тактичко, стратешко па чак ни психолошко значење и да они који су обучени за војне послове то разумеју.

"Сукоб се води на сасвим другом месту... Одговори на такве нападе требало би да буду жестоки. Ми штитимо наше грађане и нема потребе да угађамо и попуштамо", истакао је Кадиров, преносе "РИА Новости".

Додао је да украјинске власти користе омиљени метод терориста да "кукавички напуштају позиције и избегавају отворену фер борбу" издавањем наређења за напад на цивилну инфраструктуру. Ускоро ћемо у зони СВО показати шта значи освета у правом смислу те речи", додао је он.

image