Русија

Руска војска гађала украјинске војне аеродроме

Уништена су командна места, радарски положаји, украјинска авионска техника, као и складишта наоружања и муниције, саопштило је руско Министарство одбране
Руска војска гађала украјинске војне аеродромеGetty © Photo by Sean Gallup/Getty Images

Оружане снаге Русије ноћас су извеле групни напад високо прецизним оружјем дугог домета ваздушног базирања на објекте противника на војним аеродромима, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Оружане снаге Руске Федерације извеле су групни удар прецизним оружјем дугог домета на непријатељске циљеве на војним аеродромима. Циљ напада је постигнут. Уништена су командна места, радарски положаји, украјинска авионска техника, као и складишта наоружања и муниције", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, руске трупе су успеле да погоде командне пунктове, радарске положаје, авијацијску опрему, као и складишта оружја и муниције.

Додаје се да је у правцу Купјанска спречено деловање четири украјинске диверзантске извиђачке групе и ликвидирано до 70 украјинских војника, а у правцу Красног Лимана ликвидирано је до 65 украјинских војника, као и складиште оружја противника.

"У тактичком правцу Марјинке настављају се активна дејства јуришних група одреда 'Ахмат'. У правцу Јужно-Доњецк и Запорожје за дан је ликвидирано до 240 украјинских војника, као и складиште муниције украјинске војске. У Доњецком правцу настављају се активна борбена дејства јединица првог корпуса 'Јужне' групе у подручју Авдејевке", казали су у министарству.

Наводи се и да је страдало до 200 украјинских војника као и два артиљеријска система М777 америчке производње, а у подручју места Славјанск у ДНР и града Суми уништена су командна места украјинске војске.

image