Русија

Руска војска оборила још један "сторм шедоу"

Оборено је и 20 украјинских дронова у областима Луганске и Доњецке Народне Републике, Харкова, Херсона и Запорожја , као и десет граната ХИМАРС
Руска војска оборила још један "сторм шедоу"www.globallookpress.com © Ministry of Defence of the Russi/Twitter.com

Руски ПВО систем је оборио две украјинске крстареће ракете "сторм шедоу" и једну тактичку ракету "гром-2", саопштило је Министарство одбране.

Осим тога, како се наводи, руска војска је данас оборила 20 украјинских дронова у областима Луганске и Доњецке Народне Републике, Харкова, Херсона и Запорожја, као и десет граната ХИМАРС.

"Оружане снаге Русије ноћас су извеле ракетни удар на складишта муниције Оружаних снага Украјине. Циљ напада је постигнут. Сви назначени објекти су погођени", саопштили су у Министарству.

Додаје се да је руска војска користила прецизно оружје дугог домета.

Наиме, Уједињено Краљевство испоручило је Украјини више крстарећих ракета дугог домета "сторм шедоу", уочи дуго најављиване офанзиве, преноси Си-Ен-Ен позивајући се на високе западне званичнике.

"Сторм шедоу" је крстарећа ракета дугог домета са стелт могућностима, коју су заједнички развиле Велика Британија и Француска, а која се обично лансира из ваздуха. Са дометом већим од 250 километара, само нешто слабија од америчких војних тактичких ракетних система земља-земља, или АТАЦМС које Украјина већ дуго тражи.

Са ракетама које су Британци послали Кијеву, украјинске снаге могу да ударе дубоко у руске територије на истоку Украјине.

image