Русија

Поново гађан Белгород: Руска ПВО оборила циљ

Према прелиминарним подацима, повређених није било, два аутомобила су оштећена, возило хитне помоћи и путнички аутомобил, прецизирао је Вјачеслав Гладков
Поново гађан Белгород: Руска ПВО оборила циљwww.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Руски ПВО систем је оборио украјински ваздушни циљ на прилазу Белгороду, изјавио је гувернер области Вјачеслав Гладков на свом телеграму. 

"Два аутомобила су оштећена, возило хитне помоћи и путнички аутомобил", прецизирао је гувернер. Према прелиминарним подацима, повређених није било.

Како преносе РИА Новости, две експлозије су одјекнуле у Белгороду у 15:02, након чега се огласио аларм многих аутомобила.

Од почетка Специјалне војне операције, Украјина је редовно гранатирала област Белгорода. Висок ниво терористичке претње је на снази широм региона од 11. априла 2022. године. Посебно су чести напади Оружаних снага Украјине на пограничне округе, Шебекински и Грајворонски. Због настале ситуације започета је евакуација деце из ових области.

Прошлог четвртка украјинске трупе извеле су посебно снажан напад на град Шебекино, где је избио велики пожар, запалио се студентски дом, оштећено на десетине кућа, управних зграда и аутомобила. Најмање 11 особа је повређено, а четворо су у тешком стању.

image