Русија

Володин: Запад ћути о украјинској офанзиви јер Кијев губи

План "Барбароса 2" против Русије није успео, поручују из руске Думе
Володин: Запад ћути о украјинској офанзиви јер Кијев губиwww.globallookpress.com © Icana News Agency

Украјинска офанзива у току је већ други дан и није случајно што на њу не реагују председник Украјине Владимир Зеленски, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг или амерички председник Џозеф Бајден, написао је председник руске Думе Вјачеслав Володин на Телеграму.

Украјина не постиже успех, "циљеви и задаци се не испуњавају, а губици су огромни". "Само за последња 24 часа наше оружане снаге су ликвидирале око 2.000 украјинских бораца и страних плаћеника, запаљена су 32 тенка, од којих су осам немачки 'леопарди', три француска АМX-10 и 109 борбених возила пешадије", рекао је он.

Володин је даље истакао да је "данас свима јасно да против Русије ратује НАТО" и да су "Украјинци само потрошни материјал". Поновио је да је Запад одговоран и за нападе против мирног становништва, те да су главни западни центру увукли и остале европске државе у сукоб. 

"Вашингтон и Брисел су припремали и наоружавали војне јединице кијевског режима. Подстицали су терористичке нападе и диверзије против цивилног становништва наше земље користећи западно оружје. Увукли су европске земље у рат, обећавајући успех офанзиве кијевског режима".

Ипак, Володин закључује да такозвани план "Барароса 2", односно, покушај украјинске офанзиве и напад на Русију "није успео".

image