Русија

Захарова о новим америчким санкцијама: Москва неће остати без одговора

Русија ће одговорити на још један непријатељски напад, изведен очигледно на подстицај америчких марионета у Кишињеву, поручила је портпаролка руског МСП
Захарова о новим америчким санкцијама: Москва неће остати без одговораwww.globallookpress.com © Dmitry Aremaev/Russian Look

Руска Федерација неће оставити без одговора одлуку САД да уведе санкције Русима наводно у вези са протестима у Молдавији, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, преносе "РИА Новости".

"Непријатељски амерички напад, изведен очигледно на подстицај америчких марионета у Кишињеву, наравно неће остати без одговора", казала је Захарова.

Она је напоменула да су Сједињене Државе одлучиле да уведу санкције керамичкој радионици у Калуги, која производи лампе, сугеришући да она "у слободно време подстиче народ Молдавије против погубног курса проамеричког режима председнице Маје Санду".

Наиме, САД су претходно прошириле санкције Русији и у ажурирану листу санкција укључили седам физичких и једно правно лице, док разлози нису наведени.

У саопштењу се додаје да су САД увеле санкције и припадницима групе повезане са руском обавештајном службом због њихове наводне улоге у напорима Москве да дестабилизује демократију и утиче на изборе у Молдавији.

Уврштавање физичких и правних лица на спискове Министарства финансија значи блокаду њихове имовине у САД, забрану пословања са њима за Американце, као и ограничења уласка у земљу.

image
VV inauguration
banner