Русија

ФСБ ухапсио држављанина Русије због државне издаје, у Херсонској области нађен експлозив (ВИДЕО)

Становник Амурске области Русије слао је новац за куповину војне опреме за украјинску војску

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије привела је једну особу за коју се сумња да је извршила државну издају због сарадње са Оружаним снагама Украјине. 

Ухапшени мушкарац живео је у Амурској области Русије на истоку земље, иако је родом из Лавовске области Украјине, а приведен је због тога што је слао новац за куповину дронова и друге војне технике за украјинску војску.

На овај начин, како се наводи у саопштењу, он је деловао против безбедности Русије.

"Утврђено је да је осумњичени више од десет пута извршио трансфер новца за набавку камиказа дронова, квадрокоптера, муниције и војне технике за потребе Оружаних снага Украјине а у циљу коришћења против Оружаних снага Руске Федерације".

Против приведеног мушкарца покренут је кривични поступак.

У исто време, ФСБ је данас саопштио да је у Херсонској области Русије на западу земље откривено војно складиште у оквиру приватног стамбеног објекта у којем су се налазиле две противпешадијске мине МОН-100, експлозивне супстанце и шест експлозива.

Ове објекте незаконито је чувао грађанин Украјине рођен 1986. године. Осумњичени се сада бори на страни Украјине у редовима морнарице Оружаних снага Украјине. 

Стручњаци ФСБ-а уклонили су експлозивне направе.

Истрага је и даље у току, јавиле су руске службе.

image