Русија

Руски хеликоптер Ка-52 уништава украјински оклопни транспортер (ВИДЕО)

Посада извиђачко-јуришног хеликоптера уништила је вођеном ракетом непријатељско оклопно возило
Руски хеликоптер Ка-52 уништава украјински оклопни транспортер (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Ministry of Defence of the Russi/Twitter.com

Министарство одбране Русије објавило је снимак како руска војска уништава оклопна возила Оружаних снага Украјине на јужно-доњецком правцу.

Посада извиђачко-јуришног хеликоптера Ка-52 уништила је вођеном ракетом оклопни транспортер Оружаних снага Украјине који се кретао великом брзином.

Украјинска офанзива на јужно-доњецком, запорошком и доњецком правцу почела је 4. јуна, а главни удар Оружаних снага Украјине усмерен је на Запорошку област. Кијев је у борбу послао бригаде које је обучавао НАТО и које користе западну опрему и наоружање.

Украјинске трупе су од почетка дугонајављиване контраофанзиве, од 4. јуна, изгубиле око 2.500 јединица различитог наоружања на свим линијама фронта, рекао је прошле недеље руски министар одбране Сергеј Шојгу.

"Само на јужнодоњецком, запорошском и доњецком правцу, где Оружане снаге Украјине неуспешно нападају, уништено је 15 авиона, три хеликоптера, 920 оклопних возила, укључујући 16 тенкова 'леопард'", навео је министар.

"To је скоро 100 одсто тенкова овог типа које су испоручиле Пољска и Португалија", прецизирао је.

Без обзира на значајне губитке, украјинско руководство захтева од команде Оружаних снага Украјине да настави офанзиву, казао је Шојгу и објаснио да их на то приморава Запад.

image