Русија

МСП РФ: Свако ко шаље оружје Кијеву нарушава односе са Москвом

Захвални смо оним земљама које налазе у себи снагу да се супротставе масовним притисцима Колективног запада, поручује Москва
МСП РФ: Свако ко шаље оружје Кијеву нарушава односе са Москвомwww.globallookpress.com © Баранов Владимир

Министарство спољних послова Русије упозорило је данас да ће испорука оружја Украјини изузетно негативно утицати на односе Москве и оних држава које се одлуче на тај корак. 

"Захвални смо оним земљама које налазе у себи снагу да се супротставе масовним притисцима Колективног запада. Позивамо своје савезнике, партнере и истомишљенике да наставе да заузимају принципијелан став по сличним питањима, и да не наседају на обећања која се тичу компензација, дивиденади и различитих олакшица", рекла је представница министарства Марија Захарова. 

"Сазнаће се за испоруку оружја преко наметнутих компанија, трећих или четвртих лица, под изговором закупа, привременог складиштења" и слично, и то ће јако негативно утицати на "перспективу билатералних односа са Руском Федерацијом", додају из Министарства. 

Москва данас још наводи да се притисци врше и на руске партнере из БРИКС-а, Шангајске организације за сарадњу, ОДКБ-а и Заједнице независних држава, те да се ове државе наговарају да учествују у организовању предаје оружја кијевском режиму. 

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner