Русија

Патрушев: НАТО све агресивнији

Вежба "Дифендер Јуроп 23", одржана у јуну ове године, на којој су разрађени планови за пребацивање снага и средстава дуж целог источног крила, још једном је потврдила агресивност Алијансе, каже секретар Савета безбедности Русије
Патрушев: НАТО све агресивнијиwww.globallookpress.com © Iranian Presidency/Keystone Press Agency

НАТО појачава војне претње Русији, вежба "Дифендер Јуроп 23", одржана у јуну ове године, на којој су разрађени планови за пребацивање снага и средстава дуж целог источног крила, још једном је потврдила агресивност Алијансе, изјавио је је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев,

"Изградња војне инфраструктуре НАТО-а у близини руских граница, интензивирање обавештајних активности, присуство тактичког нуклеарног оружја у Европи повећавају војне претње Русији", казао је данас Патрушев у Краснодару, на скупу о националној безбедности у регионима Јужног федералног округа.

Патрушев је истакао да је Запад покренуо хибридни рат против Русије, а да није трезвено проценио њене изгледе.

"Динамику догађаја на светској сцени данас карактерише поларизација и трансформација постојеће архитектуре међународне безбедности. Западне земље су покренуле одговарајуће процесе као део вођења хибридног рата против Русије, који је започети без реалне процене ситуације", навео је.

Окупљање Запада против Русије привремена појава

Патрушев је оценио да неће бити могуће обновити униполарни светски поредак заснован на правилима која диктирају САД, као и да је окупљање Запада пред наводном "руском претњом" привремено.

"Курс ка наношењу стратешког пораза нашој земљи већ је довео до заоштравања глобалних проблема у свету. Циљ непријатељских акција Англосаксонаца и њихових послушника је да одрже своју доминацију у свету", појаснио је.

Према његовим речима, нико не сумња да западна хегемонија води свет у ћорсокак, као и да је у току формирање мултиполарног света као основе за стабилан међународни развој.

"Изградња униполарног светског поретка заснованог на правилима која диктирају САД не може оживети. Очигледно је да је окупљање западних политичких снага пред 'руском претњом' привремено", закључио је.

Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев одржао је данас у Краснодару састанак о осигуравању националне безбедности у регионима Јужног федералног округа.

Састанку су присуствовали опуномоћени представник председника Руске Федерације у Јужном федералном округу Владимир Устинов, начелници региона који чине округ, представници федералних министарстава и ресора.

image