Русија

Руска дума одлучила: Ускоро одлука о забрани промене пола, планови Запада осуђени на пропаст

Вашингтон и Брисел желе да наметну туђе квазивредности и да униште идентитет руског народа, поручио је председник Државне думе Вјачеслав Володин
Руска дума одлучила: Ускоро одлука о забрани промене пола, планови Запада осуђени на пропастwww.globallookpress.com © Russian State Duma/via Globallookpress.com

Током јула Државна дума ће донети одлуку о увођењу забране промене пола, рекао је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

"Традиционалне породичне вредности су важне за сваког од нас. Јуче је председник Чешке рекао да ће 'све западне вредности бити уништене, ако, не дај Боже, Русија победи'. Једном речју, изрекао је наглас оно што намеравају Вашингтон и Брисел. Желе да наметну туђе квазивредности, да униште идентитет нашег народа. Њихови планови су осуђени на пропаст. Током јула ћемо донети одлуку о забрани промене пола", написао је Володин на Телеграму.

Наиме, ради се о иницијативи коју су Државној думи у мају поднели посланици свих пет партија Думе, на челу са Володином. Закон "О основама заштите здравља грађана у Руској Федерацији" предлаже да се допуни одредбом према којој је "забрањено обављање медицинских интервенција у циљу промене пола особе". 

Предлог закона дозвољава лекарску интервенцију за лечење урођених аномалија формирања пола код деце, али само "по одлуци лекарске комисије савезне државне здравствене установе". Предлог закона уводи и забрану матичним службама да врше исправке или измене докумената на основу потврда о промени пола које издају медицинске организације.

Председник Државне думе је такође подсетио да су грађани Руске Федерације пре три године гласали за устав који штити "институцију брака као заједнице мушкарца и жене", а 2022. године усвојени су закони о забрани пропаганде нетрадиционалних сексуалних односа, ЛГБТ особа и педофилије.

"Срећна породица изграђена на међусобном поштовању и љубави је поуздана подршка и подршка за сваку особу. Она даје радост, снагу, помаже да се иде напред, да се превазиђу тешкоће", поручио је Володин, честитајући Дан породице, љубави и верности!

Наиме, Државна дума Руске Федерације усвојила је раније предлог закона о забрани промене пола на пленарној седници у првом читању. У документу, достављеном доњем дому крајем маја, предлаже се да се успостави потпуна забрана медицинских интервенција у циљу промене пола.

Према речима потпредседника Државне думе Петра Толстоја, скоро 400 чланова парламента је подржало иницијативу.

Предлогом закона се изузимају урођене аномалије код деце. У тим случајевима лекарска интервенција је дозвољена, али само по одлуци лекарске комисије, а не само једног лекара, напоменуо је Толстој.

image