Русија

Русија након што је Америка појачала санкције: Оправдано смо јачали одбрамбену способност

Деструктивне акције Вашингтона према Москви наглашавају недостатак алтернативе у убрзаним процесима дедоларизације светских економских веза и тржишта, наводи се у саопштењу руске амбасаде
Русија након што је Америка појачала санкције: Оправдано смо јачали одбрамбену способностGetty © Chip Somodevilla / Staff

Деструктивне акције САД потврђују да се Русија оправдано определила за јачање одбрамбене способности, као и финансијског и технолошког суверенитета, наводи се у саопштењу руске амбасаде у Вашингтону објављеном поводом проширења списка санкција САД против Русије.

Јасно је да је нова рунда санкција заправо репресија намењена ограничавању потенцијала руског војно-индустријског комплекса и енергетског сектора, као и отежавање приступа међународном финансијском систему, наводи руска амбасада.

Деструктивне акције Вашингтона према Москви наглашавају недостатак алтернативе у убрзаним процесима дедоларизације светских економских веза и тржишта, сматрају руске дипломате.

"Не треба се чудити бескрајним нападима америчке администрације у условима хибридног рата који је Запад покренуо против наше земље", уверена је амбасада.

Како произилази из раније писане изјаве америчког Министарства финансија, ново проширење америчких санкција против Руске Федерације усмерено је пре свега на војно-индустријски сектор, науку, банке и рударску индустрију.

Укупно, Вашингтон је проширио санкционе листе за скоро 120 људи и организација. Међу њима је неколико руских банака и званичника, укључујући заменике министара.

image