Русија

Почиње самит Русија-Африка: Лидери стижу у Санкт Петербург

Извршен је невиђени притисак на челнике афричких земаља да одустану од догађаја, али самит ће бити одржан, рекао је помоћник руског председника
Почиње самит Русија-Африка: Лидери стижу у Санкт Петербургwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Делегације афричких земаља које ће учествовати на економско-хуманитарном форуму "Русија-Африка" стижу у Санкт Петербург, а на аеродрому Пулково их дочекује заменик министра спољних послова Михаил Богданов, преносе "РИА Новости".

Већ су стигли делегати из Екваторијалне Гвинеје, Чада, Комора, Сомалије и неких других држава афричког континента. Министар иностраних послова Чада Махамат Салех Анадиф и делегација бораве су у хотелу "Ермитаж".

Према речима помоћника председника за међународна питања Јурија Ушакова, у Санкт Петербург ће стићи укупно 17 страних лидера. Владимир Путин намерава да разговара са сваким од њих лично.

Како је напоменуто у Кремљу, извршен је невиђени притисак на челнике афричких земаља да одустану од овог догађаја, али, како је истакнуто, самит ће се одржати. Програм самита је веома обиман, а на крају је планирано усвајање пакета заједничких докумената, рекао је Ушаков.

Други самит, економско-хуманитарни форум "Русија-Африка" биће одржан у Санкт Петербургу 27. и 28. јула.

image