Русија

Захарова поручила: Не верујте "миротворцима" из "Њујорк тајмса", прочитајте како су некад писали!

Неки од наслова најутицајнијег америчког медија су "Како задавити Ирак" из 1990. године, "Бомбардовање Ирака није довољно" из 1998, указала је званична представница руског МСП
Захарова поручила: Не верујте "миротворцима" из "Њујорк тајмса", прочитајте како су некад писали!Getty © Mario Tama / Staff

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова иронично је прокоментарисала писања "Њујорк тајмса", где сада позива на мир у Украјини, Нигеру, упитавши да ли је садашњи пацифизам резултат превелике дозе некадашње крволочности.

За оне који не верују, издвојила је текстове у којима је најутицајнији амерички медиј отворено позивао на агресију према сувереним државама Блиског истока и источне Азије.

"Не верујете? Изволите линкове па сами прочитајте", написала је на Телеграму.

И заиста, неки од наслова "Њујорк тајмса" су "Како задавити Ирак" из 1990. године, "Бомбардовање Ирака није довољно" из 1998. Ту је и наслов из 2013. "Бомбардујте Северну Кореју док није прекасно", "Бомбардујте Сирију, чак и ако је незаконито" из 2013. и "Да зауставите уранску бомбу, бомбардујте Иран" из 2015. године.

Када се данашњи наслови упореде са некадашњим, примећује се да је амерички медиј далеко мирнији и не позива на агресију према Русији.

Подсетимо, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова саркастично је прокоментарисала посету заменице америчког државног секретара за политичка питања Викторије Нуланд Нигеру, поручивши да се "такав банана режим као у Кијеву другде више не може наћи".

"Викторија Нуланд је мислила да се са Нигером може исто као и са Украјином: ставити у пластичну кесу колаче и да их превари? Такав банана режим, као у Кијеву, више се другде не може наћи", написала је Захарова на Телеграму.

image
VV inauguration
banner