Русија

Руска војска спречила десант украјинских снага на леву обалу Дњепра

Руски војници групе 'Дњепар' су отворили ватру на два чамца Оружаних снага Украјине која су покушавала да пристану на обалу, написао је гувернер Херсонске области
Руска војска спречила десант украјинских снага на леву обалу ДњепраGetty © Photo by Chris McGrath/Getty Images

Руска војска је спречила десант украјинских трупа помоћу два чамца на леву обалу Дњепра у Херсонској области која је под контролом руских снага, објавио је гувернер те области Владимир Саљдо.

"Њихов покушај је спречен, непријатељских војника у области Казачји Лагери нема", истакао је и додао да је лева обала под поузданом заштитом руских трупа.

"Руски војници групе 'Дњепар' су отворили ватру на два чамца Оружаних снага Украјине која су покушавала да се насучу на обалу. Сви непријатељски војници су упали у воду, нико од њих није успео да се врати на десну обалу реке", написао је он на Телеграму.

Поред тога, како је за "РИА Новости" рекао представник регионалних служби за ванредне ситуације, Оружане снаге Украјине су током ноћи извеле серију артиљеријских удара по инфраструктурним објектима у градовима Нова Каховка, Каховка, Голаја Пристањ и Аљошки.

Херсонска област је постала део Русије након референдума одржаног у септембру 2022. године. Међутим, украјинска страна не признаје легитимност процедуре гласања и наставља да гађа регион. Тренутно руска војска контролише 75 посто територије региона, док десну обалу Дњепра, укључујући Херсон, држе Оружане снаге Украјине.

image