Русија

"Руски Херсон": Помогли смо руској артиљерији да уништи украјинске циљеве

Наш главни циљ је да ослободимо Украјину од нациста и плаћеника, рекао je активиста проруског покрета отпора

Чланови проруског покрет отпора "Руски Херсон у јулу су помогли руским артиљерцима да униште војне објекте Оружаних снага Украјине у селу Садовое у Херсонској области, заједно са 30 војника, као и складиште муниције у главном граду региона, рекли су за "РИА Новости" активисти.

"Организација 'Руски Херсон' наставља да пружа отпор наоружаним нацистима у нашој земљи. Нашим напорима су откривени војни објекти  Украјинслких снага у селу Садовое, којe је накнадно успешно гађала наша артиљерија, уништивши око тридесет бандита из нацистичких формација. Према координатама које смо дали уништено је складиште муниције и неколико јединица војне технике у хангару на територији фабрике 'Петровски' у улици Кулик", рекао је он.

Према његовим речима, активисти отпора су делили "прогласе који би требало да помогну да се отворе очи за право стање ствари код уплашеног и колебљивог дела становништва".

Организацији су се, рекао је припадник покрета, придружиле нове патриоте, које сада делују не само у Херсону, већ и у другим областима региона које контролише Кијев.

"Сада имамо довољно снаге да предузмемо акцију. Наш главни циљ је да ослободимо Украјину од нациста, као и од плаћеника, које овде шаљу олигарси који финансирају рат, који зарађују на смрти Украјинаца", навeo je активиста. 

Почетком априла покрет отпора је најавио стварање организације "Руски Херсон", која је требало да идентификује места гомилања технике и људства Оружаних снага Украјине и да пренoси податке руским снагама.

У више наврата они су саопштавали о својим активностима и помоћи коју су указивали руској артиљерији при уништавању украјинске технике и људства.

image