Русија

Украјинци признали: Ракетама "сторм шедоу" гађали мостове између Крима и Херсонске области (ФОТО)

Више од 20 хиљада становника града остало је без снабдевања гасом, рекао је саопштио је вршилац дужности губернатора Херсонске области Владимир Салдо
Украјинци признали: Ракетама "сторм шедоу" гађали мостове између Крима и Херсонске области (ФОТО)© Tanjug/Russian National Antiterrorism Committee via AP

Украјинске снаге гађале су Чонгарски мост, који повезује Крим и Херсонску област, као и село Чонгар, ракетама "сторм шедоу", погођена је школа, саопштио је вршилац дужности губернатора Херсонске области Владимир Салдо на Телеграму.

Он је додао да је саобраћај и даље повезан са Кримом преко Чаплинке и Армјанска.

Оружане снаге Украјине преузеле су данас одговорност за ракетне ударе на мостове преко Чонгарског и Тонкијевог мореуза у Херсенској области.

"Око 15 часова, украјинске одбрамбене снаге су погодиле два кључна комуникациона правца - мостове Чонгарски и Генијски", наводи се у саопштењу Одељења за стратешке комуникације Оружаних снага на Телеграм каналу, преносе РИА Новости.

Салдо је навео да су украјинске снаге такође извеле напад на мост преко мореуза Тонки, који повезује град Геническ са Арабатском превлаком.

Испаљено је 12 ракета, од којих су девет оборили ПВО системи. Једна особа је повређена.

Осим тога, у гранатирању је оштећен гасовод у близини моста, који пролази од Стрелковског налазишта до Геническа.

"Више од 20 хиљада становника града остало је без снабдевања гасом", рекао је Салдо.

Мост Чонгар је претрпео најмање један ударац, рекао је вршилац дужности гувернера, који је на свом Телеграм каналу поделио слике о последицама напада. Пројектил је оставио велику рупу у поплочавању палубе моста, показују слике.

Напад је оштетио сеоску школу и покидао локални гасовод, остављајући оближњи град Геническ без снабдевања, наводи Салдо. Оба моста скоро да нису коришћена за војне потребе и представљају чисто цивилну инфраструктуру, нагласио је он.

Иако Салдо није прецизирао штету коју је претрпео други мост, непроверени снимци који круже интернетом сугеришу да се један од његових делова делимично срушио. На снимцима се види гасовод који пролази поред моста, оштећен и запаљен.

image