Русија

Руске снаге ракетним ударом уништиле украјински командни центар

Током протеклог дана и ноћи одбијено је пет напада на стратешки важно село Работино уништена два ПВО система С-300, као и више оклопних возила
Руске снаге ракетним ударом уништиле украјински командни центарwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Прецизним оружјем изведен је напад на командни центар Оружаних снага Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Оружане снаге Русије су током ноћи извеле групни напад прецизним оружјем дугог домета, морског и копненог базирања, на центар одлучивања Оружаних снага Украјине", рекао је портпарол Министарства Игор Конашенков.

Према његовим речима, циљ напада је постигнут.

"Објекат је погођен", нагласио је Конашенков.

Поред тога, уништена су четири складишта муниције Оружаних снага Украјине у различитим регионима.

Министарство је коментарисало и ситуацију на главним правцима непријатељстава.

На купјанском правцу, јуришни одреди групе "Запад" наставили су успешну офанзиву.

"Као резултат храбрих акција јединица, удара армијске авијације и артиљеријске ватре, одбијено је пет непријатељских напада у областима насеља Новоселовско, Новојегоровка у ЛНР и Синковка у Харковској области", наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Непријатељ је на тим првацима изгубио до 50 војника, два борбена возила пешадије, три камионета, и три самоходне хаубице М777.

У правцу Запорожја руска војска је уз подршку артиљерије одбила пет напада украјинских снага у области веома важног села Работино и Успеновка.

Непријатељ је изгубио више од 110 војника, четири тенка, три оклопна аутомобила, четири аутомобила, самоходне топове "краб" и четири хаубице М777, додаје се у саопштењу.

На Доњецком правцу јединице групе трупа "Југ" уз подршку авијације одбиле су шест украјинских напада у областима Северног, Берестово и Невелског у ДНР.

Руска војска је током протеклог дана уништила до 125 непријатељских војника, тенк, четири борбена возила пешадије, четири возила и хаубицу Мста-Б, наглашено је у министарству.

На јужнодоњецком правцу, армијска група "Восток" одбила је напад у рејону насеља Пријутно у Запорошкој области и гађала јединице 37. и 38. бригаде Корпуса маринаца украјинских снага у области села Урожајно и задруге Октобар у ДНР.

Као резултат борби, елиминисано је до 230 украјинских војника, два оклопна транспортера, три возила и два самоходна топа "гвоздика".

На Краснолиманском правцу, јединице групе трупа, авијације и артиљерије "Центар" одбиле су три напада Оружаних снага Украјине у областима Григоровке и Торског у ДНР и код села Црвена Диброва у ЛНР.

Укупни губици непријатеља износили су 80 војних лица, три борбена оклопна возила и два камионета.

У правцу Херсона ватром руских трупа ликвидирано је до 30 украјинских војника, два возила, хаубице Мста-Б и Д-30. Поред тога, заустављене су активности украјинске диверзантско-извиђачке групе.

image