Русија

Руска амбасада у Нигерији о опозиву амбасадора: То неће утицати на односе са Русијом

Амбасада је навела да је одлука нигеријског председника Бола Тинубуа да опозове све амбасадоре у другим земљама "део радног рутинског процеса"
Руска амбасада у Нигерији о опозиву амбасадора: То неће утицати на односе са Русијомwww.globallookpress.com © Rolf Vennenbernd/dpa

Одлука о опозиву или смени нигеријског амбасадора у Русији неће утицати на односе са Москвом, рекли су у амбасади Руске Федерације у Нигерији, коментаришући информацију о одлуци нигеријског председника Бола Тинубуа да опозове све амбасадоре у другим земљама.

"Ово ни на који начин неће утицати на наше билатералне односе. Уз коректан и квалитетан међудржавни дијалог, догађаји попут привременог одсуства амбасадора или његове смене неће утицати на саме односе", навели су у амбасади.

Руска амбасада је навела да су ове организационе мере нигеријских власти "део радног рутинског процеса".

"Из отворених извора произлази да је ово позивање амбасадора слично ономе што се редовно дешава у нашој земљи. Председник жели да 'инструише' амбасадоре и да са њима разговара о питањима заштите интереса Нигеријаца ван земље", наводи се у саопштењу.

Раније је нигеријски председник Бола Тинубу опозвао све државне амбасадоре у свету, изузев сталних представника при УН-у у Њујорку и Женеви, пренеле су "РИА Новости".

"Председник Бола Тинубу наредио је опозив свих званичних амбасадора са њихових положаја широм света. Наредба је донета као резултат анализе стања у нигеријским конзулатима и амбасадама у иностранству", наводи се у саопштењу кабинета председника.

image