Русија

Медведев: Запад не прихвата вољу суверених држава

Заменик председника Савета безбедности каже да се САД тврдоглаво држи застарелих, суштински неоколонијалних ставова и политичких доктрина
Медведев: Запад не прихвата вољу суверених државаwww.globallookpress.com © Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool

Заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев и председник Јединствене Русије изјавио је да се неколико западних земаља, укључујући Сједињене Америчке Државе, тврдоглаво придржава неоколонијалних ставова и политичких доктрина. 

"Нажалост, неке западне земље, пре свега Сједињене Америчке Државе и његови млађи партнери, упркос објективној стварности, тврдоглаво се држе застарелих, суштински неоколонијалних ставова и политичких доктрина. Не желе да се суоче са ставом и вољом суверених држава", рекао је Медведев, преноси ТАСС.

Он је тај приступ назвао "ћорсокаком, који доводи до губитка многих традиционалних вредности, глобализације и кршења права и слобода грађана".

"Повећати поверење између држава, обезбедити њихову безбедност и одрживи развој могуће је само јачањем мултиполарног светског система. Руска Федерација и партија Јединствена Русија улажу све напоре у то", нагласио је Медведев на међународној партијској конференцији "Актуелна питања међународне безбедности у контексту геополитичке нестабилности".

Према његовим речима, "Русија се суочава са огромним санкционим притиском западних земаља".

"Резултат санкција је претња глади у свету, несташица енергије и други проблеми који погађају милионе људи у земљама у развоју, укључујући и афрички континент", закључио је Медведев.

Током састанка Медведева са губернаторима - кандидатима за места секретара регионалних огранака Јединствене Русије, шеф Сахалинске области Валериј Лимаренко пренео је председнику странке како се јесенас одвијала изборна кампања у региону. Према његовим речима, њен циљ је био да води рачуна о људима, док поједини кандидати и странке такве процесе граде "на томе како да манипулишу гласовима".

"Рекли сте да се изборна кампања обично своди на манипулацију гласовима, али не ради се о нашој странци, надам се да сте то рекли. Ради се о неким случајевима који су се дешавали кроз историју. Хајде да видимо како ће се данас завршити манипулација на изборима за Конгрес  САД", нагласио је Медведев.

image
VV inauguration
banner