Русија

Медведев потврдио: Кремљ ће доставити жито

Бивши руски председник још једном је поновио јучерашњу изјаву Путина да ће најугроженије земље у сваком случају добити потребно жито
Медведев потврдио: Кремљ ће доставити житоwww.globallookpress.com

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев поновио је данас да Русија неће одустати од своје одлуке да достави неопходне прехрамбене производе најугроженијим земљама Африке, чак и у случају непредвиђених околности. То је било саопштено на састанку са потпредседником Јужноафричке Републике Дејвидом Мабузом и замеником председника партије "Афрички национални конгрес" те земље.

"Истовремено, потврђена је спремност Русије да се, у случају непредвиђених околности, афричким партнерима обезбеди део пољопривредних производа потпуно бесплатно", наводи се у званичном саопштењу владајуће партије "Јединствена Русија".

Овим је Медведев потврдио јучерашњу изјаву руског председника Владимира Путина, који је саопштио да је Москва спремна да достави сво неопходно жито афричким земљама, чак и уколико би она изашла из споразума о житу у случају неких будућих напада на руске бродове у Црном мору.

Јужноафрички лидер је, са друге стране, исказао потпуно разумевање за ситуацију у Украјини и њен узрок, наводи руска владајућа партија, додајући да у тој земљи сматрају да Москва "има пуно право на заштиту свог државног суверенитета".

Мабуз се такође захвалио Кремљу за њене напоре да се неопходни прехрамбени производи доставе афричком континенту и спречи још већа глад.  

image
VV inauguration
banner