Русија

Руске снаге одбиле напад Кијева на Севастопољ, 24 особе повређене

Руски системи ПВО оборили су седам крстарећих пројектила, а патролни брод "Василиј Биков" уништио је све непријатељске беспилотне чамце, јавља руско Министарство одбране
Руске снаге одбиле напад Кијева на Севастопољ, 24 особе повређенеwww.globallookpress.com © Cover Images/Keystone Press Agency

Оружане снаге Украјине су током ноћи гађале фабрику за ремонт бродова "С.Орџоникидзе" у Севастопољу као и и напале бродове Црноморске флоте са три беспилотна чамца, јавља руско Министарство одбране.

Том приликом повређене су 24 особе.

"Руски системи ПВО оборили су седам крстарећих пројектила, а патролни брод 'Василиј Биков' уништио је све беспилотне чамце", наводи се у саопштењу.

Међутим, услед гађања непријатељских крстарећих ракета оштећена су два руска брода која су била на ремонту.

"Пре отприлике 20 минута, наши непријатељи су напали Севастопољ. ПВО је прорадила. У области Јужног залива је пожар. Цивилни објекти не горе. Према прелиминарним информацијама, пожар је изазвао ракетни напад", написао је гувернер града Михаил Развожајев ноћас око 2 сата и 38 минута по локалном времену.

У нападу Оружаних снага Украјине на Севастопољ повређене су 24 особе, од којих су четири у средње тешком стању, написао је нешто касније Развожајев који се налази на "месту пожара на јужном делу Севастопољске фабрике за ремонт бродова".

Свим рањенима је пружена пуна помоћ, наглашава он.

"Све оперативне службе су на лицу места, нема опасности по цивилне објекте у граду. Чамци и трајекти у Севастопољском заливу раде као и обично", истиче Развожајев.

Оружане снаге Украјине редовно гађају пограничне територије Русије, користе дронове и организоване саботаже. Стога је у Брјанској, Курској и Белгородској области као и на Криму на снази жути (високи) ниво терористичке опасности.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП Марија Захарова и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

image