Русија

Медведев: Русија спремна за сукоб са НАТО

Земље чланице Северноатланске алијансе сличне су фашистичком блоку из периода Другог светског рата, тврди заменик председника Савета безбедности Русије
Медведев: Русија спремна за сукоб са НАТО© Tanjug/Ekaterina Shtukina/Sputnik Pool Photo via AP

Поступци западних земаља приморавају Русију на директан конфликт са НАТО, који се заправо претворио у отворено фашистички блок попут Хитлерове осовине, само територијално већи, објавио је заменик председник Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев на свом Телеграм каналу.

Медведев подсећа на "братимљење канадских животиња" на челу са премијером Џастином Трудоом са нацистима, алудирајући на то што су у Отави у канадском парламенту за време посете украјинског председника Владимира Зеленског позвали и Јарослава Хунку, бившег припадника злогласне СС 1. Галицијске дивизије, који се у Другом светском рату борио на страни нациста.

Подсетио је и на испоруке тенкова "абрамс" из НАТО арсенала Украјини и на обећања да ће им ускоро послати и тактичке балистичке ракете дугог домета.

"Чини се да Русији остаје све мање избора до директног сукоба са НАТО на терену", закључује Медведев. Међутим, упозорава да ће резултат бити постигнут по много већој цени за човечанство него 1945. године.

"Спремни смо", истиче Медведев.

image