Русија

Медведев: Европске државе заслужне за оживљавање нацизма

Најтужнији исход је то што су западне државе, деценијама након распада Совјетског Савеза, потпуно заборавиле лекције Другог светског рата, оценио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације
Медведев: Европске државе заслужне за оживљавање нацизмаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио је да су европске државе заслужне за оживљавање нацистичке идеологије и додао да "болове због изгубљене величине у политичкој класи ових земаља, време не може да излечи".

"Шта очекивати од европских држава које су изродиле нацизам и фашизам", упитао је Медведев.

Он је навео да, иако владајуће снаге на западу себе називају левичарима или хришћанима, оне заправо представљају праве наследнике нацистичке и фашистичке партије.

Према његовим речима, најтужније је то што су западне државе, деценијама након распада Совјетског Савеза, потпуно заборавиле лекције Другог светског рата. 

"Неонацизам је нашао подршку чак и у земљама које су се увек противиле Хитлеровој идеологији, чије је историјско памћење пуно бола, стида и беса. Нисмо могли мирно да гледамо како одвратни националистички режим наследника Коновалца, Бандере и Шухевича, уз подршку својих заштитника, настоји да уништи не само Русију, већ и цео руски свет на који се ослањају милиони људи", истакао је Медведев.

image