Русија

Медведев: СВО ће трајати док не уништимо нацистички режим у Кијеву, биће још нових региона

Заменик председника Савета безбедности Русије честитао је грађанима Дан уједињења нових региона са Русијом
Медведев: СВО ће трајати док не уништимо нацистички режим у Кијеву, биће још нових региона© Tanjug/Ekaterina Shtukina/Sputnik Pool Photo via AP

Специјална војна операција ће се наставити све док нацистички режим у Кијеву не буде потпуно уништен и првобитне руске територије не буду ослобођене од непријатеља, истиче заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Победа ће бити наша", написао је Медведев на телеграму поводом дана поновног уједињења нових региона са Русијом.

"Пре годину дана на референдумима становници нових региона донели су судбоносну одлуку – да буду са својом Отаџбином. Овај избор постао је симбол не само обнове историјске правде, већ и јединства руског народа, његове колосалне воље и пожртвованости", подсећа он.

Биће још нових региона, поручује Медведев и честита празник.

Русија 30. септембра слави Дан уједињења Доњецке Народне Републике, Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области са Русијом.

Пре тачно годину дана, десио се одлучујући, историјски и судбоносни догађај, потписани су споразуми о пријему четири нова субјекта Федерације у састав Русије. "Милиони становника Донбаса, Херсонске и Запорошке области су изабрали да буду са својом отаџбином", истиче председник Русије Владимир Путин.

Ту тешко извојевану, али ипак свесну и дуго очекивану и заиста народску одлуку донели су становници нових региона на референдумима који су били у пуној сагласности са међународним стандардима, истиче Путин.

image