Русија

ФСБ: Спречен покушај продора украјинско диверзантско-извиђачке групе на Криму (ВИДЕО)

Како се наводи, један диверзант је ухваћен и саслушан
ФСБ: Спречен покушај продора украјинско диверзантско-извиђачке групе на Криму (ВИДЕО)www.globallookpress.com © x99/ZUMAPRESS.com

Федерална служба безбедности Русије зауставила је покушај продора на Крим групе украјинских обавештајних диверзаната који су покушавали да сниме провокативне фотографије и видео снимке са украјинском заставом.

Како се наводи, један диверзант је ухваћен и саслушан.

"Ухапшени је изјавио да је група желела да сними фотографије и видео материјале о могућим правцима уласка на полуострво, са украјинском заставом у позадини на Криму", наводи се у саопштењу ФСБ.

Недавно је ФСБ спречила на територији Крима диверзантско-терористички акт на једном од објеката транспортне инфраструктуре полуострва.

Приведено је лице које је по налогу украјинске војне обавештајне службе намеравало да у најмању руку омета војни транспорт - у припреми је био терористички напад на објекат железничког саобраћаја, појашњава служба.

Приведен је држављанин Русије, становник Севастопоља, рођен 1978. године, који је, у сарадњи са украјинском службом, прикупљао информације о размештању објеката и јединица Министарства одбране Русије на полуострву.

image