Русија

Медведев: Још нисмо искористили пун војни арсенал, све у своје време

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације нагласио је да је Русија показала да може сама да победи непријатеља као што је НАТО
Медведев: Још нисмо искористили пун војни арсенал, све у своје времеwww.globallookpress.com © Dmitry Medvedev

Русија је показала да је у стању да се сама бори против јаког непријатеља и противничких савеза, поручио је данас Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности Руске Федерације. Он је додао да Москва намерно до сада није искористила пун капацитет својих војних снага, али је и упозорио да и за то може доћи време у будућности.

"Подсетимо да се Русија сама бори против НАТО-а и западног света. Дакле, било какве паралеле са прошлошћу би биле нетачне или условне. Само једна ствар је тачна: и без туђе помоћи можемо уништити моћног непријатеља или непријатељске савезе",написао је Медведев на Телеграму.

Бивши руски председник упозорио је и да Москва "из разлога који су очигледни за све разумне људе, још није искористила пуни капацитет средстава за уништење". Кремљ није гађао све могуће непријатељске циљеве који се налазе у насељима, рекао је он и наговестио да то све није само због "урођене доброте Руса", већ из разлога што Русија чека прави тренутак да у потпуности покаже своју снагу.

"Све у своје време", поручио је Медведев. 

Како је додао, Москва, а не Вашингтон или Лондон са Кијевом, сада ствара нови светски поредак, који ће бити изграђен на равноправности.

"Русија је већ сада повратила исконски руске територије и наставиће и даље то да ради и да штити своје грађане", додао је.

У свему томе Кремљ, за разлику од кијевског режима, брине о животима својих грађана и војника, и то је оно у чему се ове две стране јако разликују, написао је бивши руски председник са циљем да подсети јавност на сва достигнућа Москве ове године, без обзира на све тешкоће које су задесиле руски народ.

image