Русија

Рогозин: Русија добија најсавременије оружје, победа неопходна

Бивши шеф "Роскосмоса" поручио да победа неће бити лака, али је неминовна - издржаћемо, поручио је
Рогозин: Русија добија најсавременије оружје, победа неопходнаwww.globallookpress.com © Pavel Kashaev, Павел Кашаев

Бивши шеф "Роскосмоса" Дмитриј Рогозин саопштио је данас за "РИА Новости" да ће руске снаге, које ратују са Украјинцима, за пар месеци добити најсавременије оружје, које ће им донети победу над Кијевом. 

Руски војници у Луганској и Доњецкој Народној Републици чекају повећање обима новог додатног наоружања и опреме одбрамбено-индустријског типа, рекао је он и додао да је потребно стрпљење, али да је уверен да ће руске снаге успети да издрже овај период. 

"Не сумњам да ћемо победити. Биће веома тешко. Можда не одмах, али биће... Не сећам се да је Русија одједном била у рату са тако моћном коалицијом високотехнолошких земаља и да се борила против народа, које је толико заглупљен пропагандом", истакао је Рогозин.

Победа у Украјини неће бити лака, али је она неопходна да би се сачувала Русија, додао је. 

"Због тога, помозите фронту, помозите како год можете - неко новцем, неко мозгом, неко физички. Ко може да дође овде на фронт... Овде је све добродошло".

Рогозин је напоменуо да је потребно узимати ново оружје, јер оно које је добијено путем јавне набавке није тако ефикасно током рата - оно је подобно за време мира. 

"Због тога морамо да престанемо да се играмо, да извинете на изразу, демократије. Треба да се бавимо оштрим директивама, одлукама о хитном оперативном спровођењу онога што је данас заиста најпогодније за победу на фронту", закључио је он.

Бивши шеф "Роскосмоса" претходних дана је постао шеф групе саветника, који у зони специјалне војне операције пружају војно-техничку подршку снагама у Доњецкој и Луганској Народној Републици. 

image
VV inauguration
banner