Русија

Шеф "Гаспрома": Санкције нам не могу ништа, Мађарска добија додатне количина гаса (ВИДЕО)

Компанија се осећа потпуно економски самоуверено, јер упркос западним санкцијама, испуњава све своје обавезе, изјавио је Алексеј Милер
Шеф "Гаспрома": Санкције нам не могу ништа, Мађарска добија додатне количина гаса (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Siegra Asmoel/http://imagebroker.com/#/search/

Руска компанија "Гаспром" се договорила са Мађарском о испоруци додатних количина гаса у предстојећем зимском периоду, изјавио је шеф те компаније Алексеј Милер.

"Значајне додатне количине обезбеђене су за мађарско тржиште. Ове године додатни обим је већ износио 1,3 милијарде кубних метара гаса", казао је Милер у интервјуу за канал "Русија 1", истакавши да ће се те испоруке одвијати континуирано.

Милер је нагласио да се "Гаспром" осећа економски апсолутно самоуверено, упркос западним санкцијама, јер компанија испуњава све своје обавезе.

"Осећамо се апсолутно самоуверено, а компанија поуздано испуњава све своје обавезе. И могу да кажем да смо економски јаки као и увек", оценио је.

Милер је раније рекао да ће ускоро обим цевоводних испорука гаса из Русије у Кину достићи ниво упоредив са извозом гаса из Руске Федерације у земље западне Европе.

Почетком октобра мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао је да је Мађарска добро припремљена за зиму, јер је успела да одржи здраворазумску сарадњу са Русијом. 

Захваљујући томе, како је истакао, Будимпешта је обезбедила поуздано снабдевање енергијом.

Према његовим речима, попуњеност мађарских складишта гаса знатно премашује европски просек.

image