Русија

Александар Дугин: Запад је исламски свет претворио у свог непријатеља

Израел је јеврејска и секуларна држава, западна, и нема ничег заједничког са хришћанством. Стога, ако се муслимански свет судари са Западом, то неће бити као цивилизација Христа, већ као цивилизација Антихриста, Деџала, сматра руски филозоф
Александар Дугин: Запад је исламски свет претворио у свог непријатељаwww.globallookpress.com © Pavel Kashaev

У Израелу и Појасу Газе, догодиле су се две катастрофе једна за другом: напад Хамаса на јеврејску државу са бројним цивилним жртвама и узимањем талаца, затим израелски узвратни удари на Појас Газе, који су били вишеструко већи по окрутности и броју цивилних жртава, посебно жена и деце. Копнена операција израелске војске учинила је ситуацију још катастрофалнијом, а број убијених, укључујући децу, жене и старце, порастао је до незамисливих размера, пише руски мислилац Александар Дугин за "РИА Новости".

"И једно и друго је грубо кршење природних права људи, злочин против човечности и не може имати никаквог оправдања. Али у исто време, принципи "око за око" (lex talionis) које је применио Израел довели су до правог геноцида великих размера над становништвом Појаса Газе, које је већ било принуђено да живи у монструозним условима тог концентрационог логора", наводи Дугин.

Хамас је извршио терористички чин, каже Дугин, а Израел је одговорио чином геноцида у пуном обиму, чиме су се и једни и други ставили ван оквира закона и прихватљивих хуманих метода за решавање политичких противречности.

Муслимани уједињени у борби за своје достојанство

Догађаји у Израелу, напад Хамаса и израелски геноцид над Палестинцима отворили су другу линију фронта. Сада је Запад, безусловном и једностраном, пристрасном (као у Украјини) подршком Израелу, упркос флагрантној природи злочина ИДФ над цивилним становништвом Појаса Газе, ушао у фазу конфронтације са целим исламским светом. Тако је до изражаја дошао још један пол – исламски. 

Суочен са оним што Израел ради у Појасу Газе, и на остатку палестинских територија, и имајући у виду неправде из прошлости према палестинском становништву, отераним у гета и резервате на својој земљи, исламски свет не може а да не схвати неопходност да се уједини.

Палестински сукоб данас уједињује суните, шиите, Турке, Иранце и супротстављене стране унутрашњих сукоба у Јемену, Сирији, Ираку или Либији. Тај сукоб директно погађа муслимане у Пакистану и Индонезији, Малезији и Бангладешу, а не оставља равнодушним муслимане који живе у САД и Европи, Русији или Африци. И наравно, Палестинци у Гази и Западној обали, упркос својим политичким разликама, данас су уједињени у борби за своје достојанство.

Израел је, као и Украјина, само заступник западне хегемоније, арогантан и окрутан, не преза од било каквих злочина, расистичких говора и поступака, који су само инструменти велике геополитике – геополитике униполарног света. 

Дугин је подсетио на недавну изјаву руског председника, када је говорио о пауцима који плету светску мрежу непријатељства и раздора, рекавши да је Путин посебно мислио на глобалисте и њихову колонијалистичку тактику "завади па владај". 

Запад ушао у рат са исламом

Сукоб у Појасу Газе (шире у Палестини у целини) је директан изазов за читав исламски свет, исламску цивилизацију. Не било ком одређеном народу, па чак ни само Арапима као колективу. 

Запад је, наиме, ушао у рат са исламом као таквим. Готово сви лидери то савршено разумеју: од Салмана Абдул-Азиза Ал Сауда, до Ердогана, од ајатолаха Хамнеија, до вођства Пакистана, од Туниса до Бахреина, од селафија и вехабија до шиита и суфија. 

Политички противници у самој Палестини, у Сирији, Либији, Либану, шиити и сунити сада морају да бране своје достојанство, да докажу да су муслимани независна суверена цивилизација која неће дозволити да се према њој тако поступа.

Ердоган је запретио Западу џихадом и подсетио на крсташке ратове, међутим, то је веома лоше поређење.

"Савремени глобалистички Запад нема ничег заједничког са хришћанском цивилизацијом. Пре много векова, Запад је раскинуо везе са хришћанском културом и стао на страну материјализма, атеизма и индивидуализма. Он је антихришћанска појава, и не носи никакав крст ни на себи ни у себи. Израел је јеврејска и секуларна држава, западна, и сигурно нема ничег заједничког са хришћанством. Стога, ако се муслимански свет судари са Западом, то неће бити судар са цивилизацијом Христа, већ са цивилизацијом Антихриста, Деџала", закључује Дугин.

image
VV inauguration
banner