Русија

Путин новом председнику Аргентине честитао победу на изборима

Москва се нада развоју стратешког партнерства са Буенос Ајресом у различитим областима, као и конструктивном дијалогу о актуелним питањима на међународном пољу
Путин новом председнику Аргентине честитао победу на изборима© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Руски председник Владимир Путин је, у честитки Хавијеру Милеиу за победу на изборима за председника Аргентине, изразио наду у развој конструктивног дијалога између земаља.

У честитки објављеној на сајту Кремља, руски лидер истиче да су односи Русије и Аргентине засновани на доброј традицији пријатељства и међусобног поштовања. Москва се нада развоју стратешког партнерства са Буенос Ајресом у различитим областима, као и конструктивном дијалогу о актуелним питањима на међународном пољу, истиче Путин.

Свом аргентинском колеги је пожелео "успех на одговорној функцији на челу државе", као и здравље и благостање.

Милеи је у свом говору након проглашења победе поручио да ће Аргентина поново заузети место у свету које није требало да изгуби.

"Посвећени смо демократији, слободној трговини и миру. Радићемо раме уз раме са свим земљама слободног света", нагласио је нови председник Аргентине.

image