Русија

Путин поводом 100 дана до највећег омладинског форума света: Странце ћемо дочекати као драге госте

Желимо да млади људи из целог света упознају Русију онакву каква она јесте: сву њену природну, културну и националну разноликост, као и њено главно богатство – талентоване људе који имају циљ, рекао је председник пред форум који ће у Сочију бити одржан од 1. до 7. марта 2024. године
Путин поводом 100 дана до највећег омладинског форума света: Странце ћемо дочекати као драге гостеwww.globallookpress.com © kremlin.ru

За тачно 100 дана - 1. марта 2024. године почеће највећи омладински форум на свету. Светски омладински фестивал (ВМФ-2024) биће одржан у Русији, у Сочију, и трајаће до 7. марта, а организује га руска државна организација "Росмаладјож" (Росмолодёжь), по одлуци председника Владимира Путина.

Тим поводом, председник Русије данас је поручио да ће Руска Федерација све учеснике и волонтере, који буду били део следећег форума, дочекати као "најдраже госте", јер је одлика младих људи да обраћају пажњу на оно што спаја, а не раздваја људе.

"Већ је стигло више од 250.000 пријава из 183 земље", истакао је Путин.

"Тако импозантан број говори да нема јаче силе од пријатељства. Говори о огромном, искреном интересу према Русији, нашој историји, традицији, вредностима и савременим погледима на будућност, који је објединио младе људе у најразличитијим државама, у свим деловима света", објаснио је.

Уједно, у видео обраћању председник је указао и на то шта Русија жели да постигне овим форумом.

"Желимо да млади људи из целог света упознају Русију онакву каква она јесте: сву њену природну, културну и националну разноликост, као и њено главно богатство – талентоване људе који имају циљ. За добробит своје земље, они су у стању да решавају најтеже проблеме. Желимо да наши гости виде да је Русија заиста земља могућности, и да млади људи у њој имају огроман простор за остварење свог потенцијала и снова".

На Светском омладинском форуму учествоваће 20.000 младих лидера из целог света, који се истичу у сфери бизниса, медија, науке и образовања, спорта, културе или у некој другој сфери.

Догађају ће присуствовати и 10.000 страних волонтера, а по први пут ће учествовати и тинејџери узраста од 14 до 17 година.

image