Русија

"Чини се да се Кремљ последњи смеје": Симоњан објавила преписку са "Блумбергом"

Главна уредница РТ-а и медијске групе "Расија севодња" обелоданила преписку са новинаром америчке агенције поводом чланка о томе како руски медији избегавају западне санкције
"Чини се да се Кремљ последњи смеје": Симоњан објавила преписку са "Блумбергом"© Aleksey Smyshlyaev/Global Look Press

Главна уредница РТ-а и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан огласила се поводом објаве "Блумберга" како је Русија пљунула на западне забране медија, објавивши тачну преписку са новинаром поменуте агенције.

"'Блумеберг' нам је послао захтев: Пишемо чланак о томе како РТ заобилази санкције Европске уније и Велике Британије креирањем налога којима се може приступити у тих 28 земаља. Да ли бисте могли да одговорите на следећа питања пре поднева по московском/10 часова по средњоевропском времену? Ако то није могуће, јавите ми како бих о томе разговарао са својим уредницима", навела је Симоњан на Телеграму.

Питање је било како бисте уопште прокоментарисали санкције ЕУ и Велике Британије против РТ-а?, указала је, додавши да је одговор био: Пљујемо на ваше санкције.

"То је оно што су написали /одштампали. Такође су написали да се после две године рата чини да се Кремљ последњи смеје", поручила је главна уредница РТ-а.

image