Русија

Симоњан: Украјина претворена у земљу инвалида и емиграната

Све је могло да се заустави једним потписом и тиме да се спаси Украјина од свега што јој се сада дешава, рекла је главна уредница РТ-а коментаришући украјинске изјаве о одбијању споразума на преговорима у Истанбулу
Симоњан: Украјина претворена у земљу инвалида и емиграната© © Aleksander Polyakov

Главна уредница РТ-а и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан рекла је гостујући у емисији Владимира Соловјова на телевизији Русија 1 да су руско-украјински преговори могли да спасу стотине хиљада живота, а њихов неуспех претворио је Украјину у земљу "инвалида и емиграната".

Раније је шеф одборничке групе странке Слуга народа Владимира Зеленског у Врховној ради Дејвид Арахамија рекао да је у пролеће 2022. тадашњи британски премијер Борис Џонсон одвратио Кијев од окончања сукоба у Украјини, позивајући га да не да потпише било шта са Руском Федерацијом.

"Давид Арахамија није могао да се суздржи и рекао је истину. Испоставља се да је Путин говорио истину, да су стотине хиљада жртава могле да се избегну и било је могуће да се Украјина не претвори у земљу инвалида и емиграната каква је сада постала", рекла је Симоњан.

Она је додала да је Украјина земља са сломљеном кичмом, као и сломљеним економским, политичким и друштвеним животом, и што је најважније, сломљен је и морални дух нације,

"Није џабе ова 'река' добровољаца, такозваних патриота, а заправо само националиста, фашиста, врло брзо пресушила, иако није било суше. И сада се боре камионџије, таксисти, они које су зграбили на улици, утоварили у камионе и послали на фронт" рекла је Симоњан, појашњавајући да је просек година мобилисаних чак 50.

Како је додала, они не желе да се боре и добро знају и одувек су знали да Руси нису животиње, "да су нису дошли да би тамо починили геноцид већ да би заштитили друге Русе који су одлучили да остану Руси".

Она је истакла да је све могло да се заустави једним потписом и тиме да се спаси Украјина од свега што јој се сада дешава.

image