Русија

Симоњан: Девојке из "Политика" су узнемирене због нашег вишемилионског домета

Главна уредница РТ је на свом Телеграм каналу коментарисала забринутост "Политика" што руски медији привлаче велику пажњу и што се могу похвалити милионима пратилаца
Симоњан: Девојке из "Политика" су узнемирене због нашег вишемилионског домета© © Aleksey Smyshlyaev/Global Look Press

Главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан је поручила да су "девојке из 'Политикa'  узнемирене због нашег вишемилионског домета", поводом навода овог медија, да многи налози повезани са Кремљом, посебно они који припадају санкционисаним руским медијима као што су РТ и Спутњик – имају заиста огроман домет у дигиталном простору.

"Упркос чињеници да је ЕУ увела санкције на њихово емитовање и објављивање на друштвеним мрежама, укупан број претплатника ових медија у Европи, Латинској Америци и Африци и даље је милионски", забринут је "Политико", написала је Симоњан на свом Телеграм каналу.

Наиме, "Политико" је оптужио Русију да подстиче поделе на Западу. Како тврде, насиље у западним земљама, посебно над Јеврејима, порасло је током протеклих седам недеља, а антиратни протести, у којима учествује на стотине хиљада људи, избили су од Лондона до Вашингтона, што, како су навели, одвлачи пажњу јавности од сукоба у Украјини.

У Француској су званичници, такође, оптужили Русију за "стварање напетости" између присталица Израела и оних који подржавају Палестину, што је Руска амбасада у Паризу демантовала и саопштила да Москва нема везе ни са каквим тајним дигиталним активностима.

image