Русија

Украјина припрема провокацију против Пољске?

Гувернер Херсонске области Владимир Салдо упозорио је да би се Кијев могао окренути против Пољске и изазвати инцидент уколико буде било јасно да је стање на фронту толико лоше да ће доћи до колапса
Украјина припрема провокацију против Пољске?www.globallookpress.com © Presidential Office Of Ukraine

Кијевске власти припремају војну провокацију у Пољској, уколико дође до знатног смањења западне војне помоћи Кијеву, упозорава гувернер Херсонске области Владимир Салдо. 

"Према подацима добијеним од наших извора у Украјини, говоримо о провокацији која укључује напад западним или (украјинским) пројектилима на које желе да ставе руске ознаке како би додатно окривили Русију".

"Биће спремни да то учине када буду осетили да је Запад толико смањио подршку да би фронт могао да се уруши. То би могло да се догоди у блиској будућности", изјавио је он.

Ипак, Салдо додаје да би у случају инцидента САД одмах знале шта се, заправо, десило, а врло вероватно и други центри моћи на Западу, будући да је у Пољској недавно откривено да је смрт два цивила изазвала украјинска, а не руска ракета, како је то тврдио Кијев.

"Али, нема сумње да је Кијев спреман на слично безумље", јер су актуелне власти Украјине "потпуно изгубиле политички разум", закључио је он.

image