Русија

Путин у посети Емиратима и Саудијској Арабији

Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са престолонаследником Саудијске Арабије Мухамедом бин Салманом ел Саудом у септембру
Путин у посети Емиратима и Саудијској Арабији© Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Руски председник Владимир Путин посетиће ове недеље Уједињене Арапске Емирате и Саудијску Арабију, рекао је помоћник руског лидера Јуриј Ушаков.

"Реч је о радној посети и преговорима, пре свега, са престолонаследником Саудијске Арабије. Пре тога ћемо летети у Емирате, тамо ће бити исто радна посета, надам се, и веома корисни преговори, које сматрамо изузетно важним", рекао је Ушаков за "Лајф", а пренеле "РИА Новости".

Подсећамо, председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са престолонаследником Саудијске Арабије Мухамедом бин Салманом ел Саудом у септембру.

Том приликом, саудијски престолонаследник је изразио захвалност руској страни што је доследно подржала захтев краљевине да се придружи БРИКС-у.

Ројтерс оцењује да до посете долази након што је прошле недеље група произвођача нафте ОПЕК+, која укључује све три земље, пристала да смањи производњу на око 2,2 милиона барела дневно.

image