Русија

Украјински званичник: Потребан је "црни лабуд" да бисмо заузели Крим

Заменик министра одбране Украјине Владимир Гаврилов рекао да би победу Кијева могао да изазове неочекиван и мало вероватан догађај
Украјински званичник: Потребан  је "црни лабуд" да бисмо заузели Кримwww.globallookpress.com © Michal Burza/ZUMAPRESS.com

Украјина би могла да заузме Крим до краја ове године изјавио је заменик министра одбране те државе Владимир Гаврилов позивајући се на метафору "црног лабуда", теорију која разматра неочекиване, ретке и тешко предвидиве догађаје.

"Мислим да се Русија може суочити са 'црним лабудом' у својој земљи и то може допринети украјинском успеху са Кримом", рекао је он, додајући да постоји "и војна опција са неком врстом комбинације снага, ресурса и још нечега." 

Упитан какав би то догађај "црног лабуда" могао да помогне Украјини, Гаврилов је рекао да би председник Русије Владимир Путин "могао, на пример, да нестане, из неког разлога, физичког и политичког", или да би стање на ратишту могло да разочара руску јавност. 

"До краја децембра можемо ући, на пример, на Крим. Могуће? Могуће. Не искључујем могућност да се то може десити", додао је Гаврилов.

Понављајући изјаву председника Украјине Владимира Зеленског, Гаврилов је рекао да ће Кијев наставити преговоре са Русијом "тек када буду спремни да напусте украјинске територије". 

Гаврилов је додао да верује да ће рат бити готов до краја пролећа.

image
VV inauguration
banner