Русија

Медведев: САД, НАТО и ЕУ не желе коначан раскид са Русијом

Сви су уморни од неуротичног Зеленског, који непрестано распирује страсти, кука, уједа и изнуђује све више новца и оружја, наводи Медведев
Медведев: САД, НАТО и ЕУ не желе коначан раскид са РусијомGetty © Andrea Verdelli / Stringer

САД, НАТО и Европска унија не желе коначан раскид са Русијом и због тога покушавају да ограниче и уразуме Кијев, као и да наведу Украјину на преговоре, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Медведев је на Телеграму написао да су сви веома уморни од кијевског режима, а поготово од "неуротичног Зеленског, који непрестано распирује страсти, кука, уједа и изнуђује све више новца и оружја". 

Осврћући се на недавне оптужбе Кијева да Русија стоји иза смртоносних експлозија у Пољској, Медведев је констатовао да "нико није прихватио неспретне покушаје да се гранатирање Пољске припише Русији, па чак ни најокорелији русофоби Пољаци".

Медведев је истакао да би преговори за председника Украјине Владимира Зеленског били веома опасни.

"Зеленском нису потребни преговори из очигледних и себичних разлога. Они су, штавише, за њега веома опасни." објавио је Медведев на Телеграму, додајући да "нема смисла сести за сто" уколико Кијев не препозна реалност распада Украјине.

Уколико би признао реалност, закључио је Медведев, Зеленског би напали украјински националисти који су у блиској вези са војним врхом, а којих се он веома плаши. 

image
VV inauguration
banner