Русија

Централна изборна комисије Русије прихватила Путинову кандидатуру

На тај начин добијена је дозвола за отварање посебног рачуна код Сбербанке како би се почело са прикупљањем 300.000 потписа бирача за кандидатуру на изборима
Централна изборна комисије Русије прихватила Путинову кандидатуру© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Руска Централна изборна комисија прихватила кандидатуру руског председника Владимира Путина и групу бирача која ће подржати самоименовање актуелног руског лидера Владимира Путина на председничким изборима 2024. године, преноси ТАСС.

На тај начин добијена је дозвола за отварање посебног рачуна код Сбербанке како би се почело са прикупљањем 300.000 потписа бирача за кандидатуру на изборима.

Осим тога, комисија је такође регистровала Путинове представнике за финансијска питања.

"Прихваћено је једногласно", саопштила је председница комисије Ела Памфилова.

Она је навела да је Централна изборна комисија Русије примила пријаве 16 кандидата за председничке изборе у тој земљи, напоменувши да кампања ушла у активну фазу и да ће се, према ЦИК-у, број пријава повећати.

Руски председник Владимир Путин поднео je документaцију Централној изборној комисији (ЦИК) за учешће на председничким изборима 2024. године.

Путин се кандидује као независни кандидат. Према закону о изборима за председника Руске Федерације, за то је требало да створи групу бирача од најмање 500 људи. Састанак групе одржан је 16. децембра, а учесници су једногласно подржали Путина.

image