Русија

Путин: Народ Русије је носилац суверенитета и једини извор моћи

Руски председник учествује на састанку Савета законодаваца посвећеном 30. годишњици Савезне скупштине Руске Федерације
Путин: Народ Русије је носилац суверенитета и једини извор моћи© Сергей Гунеев / РИА Новости

Више од 30 година стварани су правни темељи и смернице за нову државност. Постепено је било могуће успоставити уставни поредак и дисциплину поштовања закона по том основу, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку Савета законодаваца посвећеном 30. годишњици Савезне скупштине Руске Федерације.

"Народ Русије је носилац суверенитета и једини извор моћи. Наша држава је један од лидера светске већине, а јачању њеног ауторитета доприноси и парламентарна дипломатија", поручио је Путин.

Руски председник је додао да Русија постепено повећава ефикасност регулаторног оквира, а да је током овог периода, законодавни процес "изоштрио своју унутрашњу логику".

"Законе су увек усвајале све фракције Државне Думе и то је од великог значаја за државу", оценио је.

Путин је поздравио и представнике нових руских региона.

"Данас су овде наши другови, челници парламената наше четири историјске области, изабрани по руским законима. Желимо вам пуно среће и све најбоље у раду. Разумемо да вам није лако. Али сви људи тамо су јаки и поуздани. Људи који знају шта раде и зашто су ту где јесу", нагласио је.

Председник Русије је позвао парламент да настави рад радне групе за Специјалну војну операцију.

Савет законодавца је саветодавно и консултативно тело при руском парламенту. Његови чланови су председници Савета Федерације и Државне Думе, њихови заменици, председници специјализованих комитета, као и шефови регионалних парламената.

image