Русија

Висока инфлација и ненормални политичари: Медведев честитао Божић Европљанима

Заменик председника Савета безбедности Русије обратио се европским земљама, упитавши их шта им је и да ли су стварно болесни због сукоба у Украјини
Висока инфлација и ненормални политичари: Медведев честитао Божић Европљанимаwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Уочи Божића по грегоријанском календару, заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев упитао је како се осећа Европа са високом инфлацијом, гомилом доконих лутајућих Украјинаца и "дегенерисаних политичара", преноси ТАСС.

"Упорно висока инфлација и недостатак економског раста, бојкот испоруке енергената из Русије и њеног тржишта у целини, гомиле Украјинаца који доконо лутају улицама Европе, са бенефицијама већим од пензија Европљана, ненормални политичари који вичу о рату између Украјине и Русије до 'победе'", описао је Медведев ситуацију у ЕУ на друштвеној мрежи Икс.

Он се на крају обратио европским земљама, упитавши их "шта им је"?

"Европо, здраво! Шта ти је? Да ли си се стварно разболела? Срећан Божић!", поручио је Медведев.

Амерички "Волстрит џорнал" пренео је да се Европљани суочавају са новом економском стварношћу какву нису искусили деценијама уназад - постају сиромашнији.

Стил живота на Старом континенту, на којем су им други завидели, убрзано губи свој сјај, док се куповна моћ Европљана топи.

image