Русија

Огласила се Русија: Неосноване оптужбе, нема доказа да је наша ракета прелетела Пољску

Нота коју је Пољска уручила руском отправнику послова, не садржи никакве доказе, а Ордашу није дозвољено да документује оно што се налази у белешци
Огласила се Русија: Неосноване оптужбе, нема доказа да је наша ракета прелетела Пољску© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Нема доказа да је руска ракета прелетела Пољску, истакао је отправник послова руске амбасаде у Варшави Андреј Ордаш, након што су власти те земље јуче саопштиле да је неидентификовани летећи објекат из Украјине ушао у њихов ваздушни простор.

Ордаш је, након што му је пољско министарство спољних послова уручило протестну ноту, нагласио да му нису предочени никакви докази, већ само неосноване оптужбе да ја ракета која је прелетела територију Пољске руска.

 "Уручена ми је нота која садржи неосновану изјаву да је наводно ујутру 29. децембра пољски ваздушни простор нарушио ваздушни објекат, који су пољски стручњаци идентификовали као руску ракету. Никакви докази нам нису предочени. Када сам тражио да документујем оно што се налази у белешци, нису ми дали", рекао је Ордаш за "РИА Новости".

Претходно се огласило и пољско министарство спољних послова које је саопштило да је уручило ноту отправнику послова амбасаде Русије у Варшави.

"Заменик министра спољних послова Владислав Теофил Бартошевски позвао је отправника послова Руске Федерације Андреја Ордаша и уручио му ноту у којој Министарство спољних послова захтева да објасни инцидент са инвазијом пољског ваздушног простора крстарећом ракетом и да се такве радње одмах прекину", наведено је у саопштењу објављеном синоћ, пренео је ТАСС.

image