Свет

Пољска оптужила Русију за нарушавање ваздушног простора: Немамо доказ, али знамо да је ракета руска

Пратили смо ракету на радару, након чега је напустила наш ваздушни простор. Вршимо додатну проверу, рекао је начелник Генералштаба Оружаних снага Пољске генерал Веслав Кукула
Пољска оптужила Русију за нарушавање ваздушног простора: Немамо доказ, али знамо да је ракета рускаwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Руска ракета јутрос је ушла у ваздушни простор Пољске, саопштио је начелник Генералштаба Оружаних снага те земље генерал Веслав Кукула, преносе "РИА Новости".

"Све указује да је руска ракета упала у ваздушни простор Пољске. Пратили смо је на радару, након чега је напустила наш ваздушни простор. Вршимо додатну проверу", казао је Кукула.

Међутим, начелник Генералштаба Оружаних снага Пољске није дао никаква додатна објашњења и није пружио никакве доказе.

Пољски председник Анджеј Дуда разговарао је са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом о ситуацији са кршењем ваздушног простора од стране Украјине, изјавио је шеф кабинета пољског лидера Марчин Масталерек.

"Разговор о нарушавању пољског ваздушног простора између пољског председника и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга је завршен. Од самог почетка смо у сталном контакту са нашим савезницима", навео је Масталерек на Иксу.

Оперативна команда Оружаних снага Пољске саопштила је да је неидентификовани ваздушни објекат ушао у пољски ваздушни простор са украјинске стране, праћен противваздушном одбраном, а затим је нестао са радара.

Председник Пољске Анджеј Дуда заказао је хитан састанак са војним врхом након нарушавања ваздушног простора од стране Украјине, наводи се на сајту канцеларије председника.

image