Русија

РТ у ослобођеној Марјинки: Борба за сваку улицу, кућу, за сваки метар (ВИДЕО)

Војници признају да су борбе биле тешке и да су заправо вођене још од 2014. године. Ослобађање града је велика победа и за руску војску и за становнике Доњецка које је украјинска војска константо грантирала из овог правца

Немачка редакција РТ-а је посетила ослобођену Марјинку и разговарала са руским војницима који су учествовали у борбама које су се водиле, не за сваку улицу или зграду, већ за сваки квадратни метар града.

Марјинка је тренутно под потпуном контролом руске војске, али борбе у околини и даље трају, а руска војска ништа не препушта случају.

Ослобађање овог града је велика победа не само за руску војску, већ и за становнике Доњецка који су годинама живели под украјинским гранатама. Сада ће их бити знатно мање, јер је украјинска војска нападе вршила управо из правца Марјинке.

Војници признају да су борбе биле веома тешке и да су заправо вођене још од самог почетка, од 2014. године, а од почетка Специјалне војне операције нису прекинуте ни на један дан.

РТ је успео да завири у ровове које је користила украјинска војска и у којима су се у једном моменту водиле борбе.

На питање руском војнику за кодним именом "Кит" зашто се придружио руским добровољцима још пре десет година у борбама у Донбасу, он једноставно одговара да "када је дошла ова несрећа, скупили смо се и кренули – једни за друге како то обично бива код нас у Доњецку".

"Важан је сваки метар и километар ослобођене територије јер је толико непријатељ удаљен од мог дома", поручио је један од руских војника из Марјинке.

image