Русија

Шојгу наредио: Повећати производњу високопрецизне вођене муниције

Корпорација, коју је данас посетио руски министар одбране, повећала је производне капацитете и број радника, модернизовала производњу и прешла на 24-часовни рад сваког дана како би задовољила потребе државе, каже директор корпорације, и додаје да су сви захтеви Кремља били испуњени на време
Шојгу наредио: Повећати производњу високопрецизне вођене муниције© Tanjug/Alexei Danichev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу данас је посетио предузеће "Тактичко ракетно наоружање" у Московској области и извршио инспекцију производних процеса.

Генерални директор корпорације Борис Обносов истакао је да је од почетка СВО производња одређеног високопрецизног наоружања повећана пет пута и нагласио да је корпорација на време испунила све задатке које је добила од државе, а који се тичу производње наоружања.

То је, како је рекао, било могуће због тога што је фирма повећала производне капацитете, број радника, модернизовала производњу, и почела да ради 24 сата сваког дана. 

Шеф једног од одељења предузећа рекао је министру одбране да је у сектору, који он надгледа, обим производње повећан три пута. То је било могуће постићи због тога што је, како каже, продуктивност рада порасла за 40 одсто и због преласка на дванаесточасовну смену. 

Шојгу је поручио да "тако треба", будући да је "такво време". 

Министар је, такође, имао прилику да види најновије примерке високопрецизно вођене муниције, и друге перспективне моделе наоружања.

Наредио је не само да се повећа производња ове високопрецизне вођене муниције, већ и да се ради на њеној модернизацији, будући да, како каже, војска тренутно у довољној мери располаже обичном муницијом. 

Руска војска данас главне нападе врши по конкретним циљевима, истакао је, и објаснио да је то разлог због којег је армији потребна већа количина високопрецизно навођене муниције. 

image