Русија

Путин: Породице са више деце су основ земље

Поштовање старијих, љубав и брига о млађима, као и љубав према раду и другим традиционалним вредности граде се у породици, рекао је данас председник Русије
Путин: Породице са више деце су основ земље© Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Породице које имају троје или више деце су основ земље, рекао је данас председник Русије Владимир Путин на састанку са победницима сверуских породичних конкурса.

"Главни учесници свих ових догађаја сте, без сумње, сви ви – ваше породице. Породице у којима расту и васпитавају се деца. И, наравно, што је више деце то је боље", изјавио је на Путин на скупу.

Председник је истакао да се у породицама гради основа личности, на којој почива и сама земља:

"Поштовање старијих, љубав и брига о млађима, љубав према раду и све што је у вези са тим организмом – породицом, јесу те традиционалне вредности о којима стално говоримо и које подржавамо".

Путин је подсетио да је јуче увече потписан указ о додељивању посебног статуса породицама са више деце, што су, како каже, појединци са којима се више пута сусретао истицали као друштвену целину на којој треба радити. Вишечлане породице добијаће посебну подршку од државе, која у одређеним регионима може бити допуњена додатним мерама, уколико локалне власти процене да је то могуће и потребно. 

Утврђивање посебног статуса породица са више деце заиста има практичан значај, прокоментарисао је Путин, и нагласио да се нада да ће читав систем функционисати ефикасно и да ће све те породице у земљи имати исте могућности.

image