Русија

Погинуло троје цивила: Украјинска војска гађала Доњецк

Погођен је Калињински округ из МЛРС "град", има и повређених цивила – жена (61), момак и девојка (25), саопштио је лидер Доњецке народне републике Денис Пушилин
Погинуло троје цивила: Украјинска војска гађала Доњецкwww.globallookpress.com © V Ictor/XinHua

Минимум троје цивила је погинуло након што је украјинска војска данас нанела удар на центар Доњецка, написао је лидер Доњецке народне републике (ДНР) Денис Пушилин на Телеграму

Погођен је Калињински округ из МЛРС "град", додао је и прецизирао да има и троје повређених цивила – жена (61), момак и девојка (25).

Оштећено је и неколико приватних стамбених објеката и најмање три објекта градске инфраструктуре, додао је он.

Како је саопштило Представништво ДНР-а у Заједничком центру за контролу и координацију у Донбасу, украјинска војска је у протекла 24 часа нанела удар на територију републике 26 пута.

Украјинска војска редовно гранатира Доњецк услед чега страдају цивили. Тако је након удара 21. јануара, када је кијевски режим погодио градску пијацу, погинуло око 30 цивила и исто толико је рањено. Руско Министарство спољних послова окарактерисало је удар као "варварски терористички напад против цивила Русије".

У званичном саопштењу МСП-а наводи се и да тај напад још једном потврђује да Русија мора да настави са Специјалном војном операцијом и да мора остварити све своје циљеве.

"Са територије Украјине не сме да постоји претња по безбедност и не смеју се вршити терористички напади", закључује Москва.

image