Русија

Захарова: Борељове речи о примирју у Украјини су монструозне

Портпаролка руског Министарства спољних послова прокоментарисала је изјаву високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља да би "помирење Русије и Украјине и прекид непријатељстава били грешка"
Захарова: Борељове речи о примирју у Украјини су монструознеwww.globallookpress.com © Lev Radin/Keystone Press Agency

Речи шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља да би помирење између Русије и Украјине било грешка су монструозне и шокантне, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"То је још једна монструозна изјава, али се доживљава као 'то је Борељ'. Узгред, на потпуно исти начин се доживљава и у земљама Европске уније. Из века у век имамо исто. Запад само мисли како све да посвађа, а затим не дозвољава да се помиримо, живимо нормално или да коегзистирамо стабилно", казала је Захарова за радио "Спутњик".

Она је истакла да се такве изјаве стално понављају због чега се све уклапа у схватање суштине те особе и оних који стоје иза њега.

Претходно је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио да би "помирење Русије и Украјине и прекид непријатељстава били грешка".

"Поново долазимо у искушење за помирење. Ове идеје су биле погрешне 2022. године и остале су погрешне и данас. Не смемо дозволити да оне обликују нашу политику према Украјини", написао је европски званичник у ауторском тексту за француски лист "Нувел обсерватер".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner